Επιδότηση ανακαίνισης 90% στην Θεσσαλονίκη για νέους απο 18 έως 39 ετών.

Picture of a renovated modern living room

Επιδοτούμενη ανακαίνιση κατοικίας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την προδημοσίευση του οδηγού σε αυτό τον σύνδεσμο για το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους. Το Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους, αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ηλικίας από 18 έως 39 ετών, οικονομικά κίνητρα υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των κατοικιών τους.

Η επιδότηση θα δοθεί συνολικά σε 20.000 νέους και νέες απο 18 έως 39 ετών. Μήν διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε σε ολόκληρη την διαδικασία, απο την ένταξη μέχρι και την υλοποίηση.

Ποιά είναι η διαδικασία ένταξης στο Εξοικονομώ-Ανακαινίζω

 • Η διαδικασία ανακαίνισης σπιτιού ξεκινάει με εσάς να έρχεστε σε επικοινωνία με την ομάδα μας. Αυτό μπορεί να γίνει τηλεφωνικά, ψηφιακά η και δια ζώσης στον χώρο μας στην Θεσσαλονίκη.
 • Έπειτα μηχανικός της εταιρείας μας θα επισκεφθεί τον χώρο τον οποίο προορίζετε προς ανακαίνιση. Θα σφυγμομετρήσει τις ιδιαιτερότητες της δικής σας περίπτωσης και θα λάβει υπόψη τις επιθυμίες και το όραμα που έχετε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας.
 • Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κατοικίας σας αλλα και τα δικά σας σχέδια, ο μηχανικός θα σας ενημερώσει για την πιθανή πορεία που ενδεχομένως να πάρουν οι εργασίες στο ακίνητό σας. Επίσης θα ληφθεί υπόψη και ο προϋπολογισμός που διαθέτετε για το εν λόγω έργο.
 • Σε αυτό το στάδιο πραγματοποιούμε την οικονομοτεχνική μελέτη και συντάσσουμε μια ειδική προσφορά στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι απαιτούμενες εργασίες, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα του έργου.
 • Δημιουργούμε μια τρισδιάστατη απεικόνιση της νέας όψης του σπιτιού σας μετά την ανακαίνιση η οποία περιλαμβάνει μερικές παραλλαγές στο σχέδιο απο τις οποίες θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε.
 • Αναλαμβάνουμε την έκδοση των οικοδομικών αδειών σε περίπτωση που αυτές προβλέπονται απο την φύση των εργασιών.
 • Προχωρούμε στην υλοποίηση της ανακαίνισης του σπιτιού σας στην Θεσσαλονίκη με την βοήθεια των συνεργαζόμενων συνεργείων υπο την επίβλεψη πάντα των μηχανικών μας.
 • Σας παραδίδεται η κατοικία σας ανακαινισμένη, πάντα εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού
 • Σημαντικό να αναφέρουμε πως αναλαμβάνουμε τα πάντα, απο τον έλεγχο επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους, την ένταξη και την τελική υλοποίηση του έργου.

Τι περιλαμβάνεται στην επιδότηση ανακαίνισης

Renovated inside of apartment

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδότηση για τις παρακάτω εργασίες και πολλές άλλες.

 • Αποξήλωση όλων των τμημάτων του σπιτιού που θα αντικατασταθούν (κουζίνα, μπάνιο, κουφώματα, πόρτες κλπ.)
 • Υδραυλική & ηλεκτρολογική αποξήλωση
 • Νέα εσωτερικά κουφώματα
 • Αλλαγή πλακιδίων
 • Αλλαγή υδραυλικών
 • Ηχομόνωση εσωτερικών χώρων
 • Θερμομόνωση εσωτερικών χώρων
 • Ταπετσαρίες
 • Πόρτες ασφαλείας
 • Σύστημα εξαερισμού
 • Τοποθέτηση μονάδας θέρμανσης
 • Ξυλουργικές εργασίες
 • Εγκατάσταση φωτιστικών
 • Εσωτερική διακόσμηση όλων των νέων χώρων του σπιτιού

Τι χρειάζεται για να επιλεγείτε

Θα επιδοτηθούν 350 εκ. για όλους τους δικαιούχους του προγράμματος. Για να είστε ένας απο αυτούς θα πρέπει η κατοικία σας να αποτελεί μονοκατοικία η μεμονωμένο διαμέρισμα και:

 • Να είναι κύρια κατοικία
 • Να είναι ιδιόκτητο και ιδιοκατοικούμενο ακίνητο
 • Σε περίπτωση ενοικιαζόμενου, να έχετε πλήρη κυριότητα η επικαρπία
 • Να υφίσταται νόμιμα
 • Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέο
 • Η κατηγορία ενεργειακής κλάσης του να είναι χαμηλότερη η ίση της ΄Γ
 • Το εισόδημά σας θα πρέπει να είναι έως και 50.000 ευρώ για την ένταξη στο Εξοικονομώ και έως 20.000 ευρώ για την ένταξη στο Ανακαινίζω

Γιατί να μας προτιμήσετε

Η HomeImprov εγγυάται την αποτελεσματική διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων εργασιών της ανακαίνισης του σπιτιού σας στην Θεσσαλονίκη δίνοντας μεγάλη έμφαση στην σχέση τιμής-ποιότητας. Προσφέρουμε τα ποιοτικότερα υλικά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Αναλαμβάνουμε ολόκληρη την διαδικασία που αφορά το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους, απο την ένταξη μέχρι και την τελική υλοποίηση.

Επίσης δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην εξασφάλιση σωστής επικοινωνίας με κάθε πελάτη μας καθώς θεωρούμε πως είναι ένας απο τους μεγαλύτερους παράγοντες επιτυχίας κάθε έργου.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει εξειδικευμένους μηχανικούς και αρχιτέκτονες οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τον κόσμο των ανακαινίσεων και έχουν πολυετή εμπειρία και συνεργασία ώστε να προσφέρουν το πιο ρεαλιστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Συνεργαζόμαστε με μια πληθώρα συνεργείων τα οποία καλύπτουν κάθε πιθανή εργασία που θα χρειαστεί κατα την διάρκεια της ανακαίνισης του σπιτιού σας (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, διακοσμητές) ωστε να αποβάλλουμε απο εσάς το άγχος της εύρεσης των κατάλληλων ανθρώπων για τα επιμέρους στοιχεία του έργου σας.

Οι οικονομοτεχνικές μας μελέτες & προσφορές συνάδουν πάντοτε με τις δικές σας ανάγκες και δυνατότητες, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε και το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα. Είμαστε ιδιαίτερα οργανωμένοι αφήνοντας σχεδόν καθόλου χώρο για “εκπλήξεις”.

Αναλαμβάνουμε πλήρως την ανακαίνιση του σπιτιού σας στην Θεσσαλονίκη είτε πρόκειται για ολική, είτε για μερική.

Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία η απορία, μπορείτε να έρθετε άμεσα σε επαφή μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν “χαζές ερωτήσεις” και είμαστε εδώ για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

F.A.Q

Συνήθεις Ερωτήσεις

Υπάρχουν κάποιες δημοφιλείς ερωτήσεις που δεχόμαστε και για αυτό τον λόγο τις τοποθετήσαμε σε ενα περιεκτικό FAQ παρακάτω.

 • Τα έγγραφα που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για την ένταξη στο πρόγραμμα ΄Εξοικονομώ - Ανακαινίζω΄ είναι η κάτοψη του ακινήτου, η εκκαθαριστική δήλωση του ΕΝΦΙΑ, το Ε9 και Ε2 σε περίπτωση μίσθωσης, λογαριασμό ρεύματος, οικοδομική άδεια, τοπογραφικό, κάτοψη ακινήτου, έγγραφα κτηματολογίου κ.α

 • Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα προκύπτει απο συνολική βαθμολογία με τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Ανηγμένο κόστος εξοικονόμησης ενέργειας, με συντελεστή βαρύτητας 50%
  2. Εισόδημα, με συντελεστή βαρύτητας 14%
  3. Βαθμοημέρες, με συντελεστή βαρύτητας 7%
  4. Ενεργειακή κλάση, βάσει Α’ ΠΕΑ, με συντελεστή βαρύτητας 5%
  5. Παλαιότητα κατασκευής, με συντελεστή βαρύτητας 3%
  6. Μονογονεϊκή Οικογένεια, με συντελεστή βαρύτητας 7%
  7. ΑμεΑ, με συντελεστή βαρύτητας 7%
  8. Πολύτεκνοι, με συντελεστή βαρύτητας 7%
 • Δεν είναι επιλέξιμες οι κατοικίες που:

  1. Έχει μη τακτοποιημένες αυθαιρεσίες
  2. Δεν είναι κύρια κατοικία
  3. Βάσει του Πρώτου πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης βρίσκεται σε κατηγορία ανώτερη της Γ.
  4. Είναι υπο βραχυχρόνια μίσθωση
  5. έχει ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” και «Εξοικονομώ 2021». Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση συμμετέχοντος διαμερίσματος αίτησης πολυκατοικίας «τύπου Β» του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», για το οποίο μπορεί να υποβληθεί αίτηση ως μεμονωμένο διαμέρισμα στο τρέχον Πρόγραμμα.
 • Όσον αφορά το πρόγραμμα 'Εξοικονομώ-Ανακαινίζω' αναλαμβάνουμε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης (Κέντρο, Πανόραμα, Καλαμαριά, Εύοσμος, 40 Εκκλησιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία κλπ)

Άλλες υπηρεσίες μας

Όλες οι υπηρεσίες ανακαίνισης που προσφέρουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ανακαίνιση Γραφείου

Η ανακαίνιση γραφείου αποτελεί μια πολύ σημαντική κίνηση η οποία θα προσδώσει αξία στον επαγγελματία, τους υπαλλήλους αλλα ιδιαιτέρως, τους πελάτες. Κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί αρκετά επικερδές

Περισσότερα

Ανακαίνιση Κουζίνας

Ένας απο τους συχνότερους στόχους ανακαίνισης είναι η κουζίνα. Πλήρης ανανέωση του χώρου στον οποίο ξοδεύετε σημαντικό χρόνο σε καθημερινή βάση

Περισσότερα

Ανακαίνιση Μπάνιου

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χώρους μιας κατοικίας, το μπάνιο συνήθως μένει 'πίσω'. Μια ανακαίνιση θα προσδώσει νέα πνοή, αλλα και μεγαλύτερη αξία στο ακίνητό σας

Περισσότερα

Ανακαίνιση Καταστήματος

Η εικόνα που δίνει ενα κατάστημα στους πελάτες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντιλαμβανόμενη αξία του. Επομένως η ανακαίνιση ενος καταστήματος μπορεί να αποτελέσει σημαντική μακροχρόνια επένδυση

Περισσότερα

Μετατροπή Χώρου σε Airbnb

Αναλαμβάνουμε την μετατροπή και ανακαίνιση του χώρου σας ωστε αυτός όχι μόνο να διατεθεί αλλα να διαπρέψει στην δημοφιλής πλατφόρμα της Airbnb.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία έχετε αναφορικά με έργο ανακαίνισης μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

Διεύθυνση

Οδυσσέως Φωκά 9, Συκιές, Θεσσαλονίκη

Email

info@anakainisithessaloniki.gr

Τηλέφωνο

231 231 3516